2011. február 2., szerda

Egy falka Füli

Karácsonyt otthon, a családi házban töltöttem. A nagy ünnepi pihenés közben fedeztem fel magamnak ismét 30 éves gyerekkori játékkutyánkat, és eszembe jutott róla, hogy "dehátezténismegtudnámvarrni" :-)
Anyuval megnéztük, hol van összevarrva, hol vannak szűkítők, stb, és már vettem is le a szabásmintáját (szigorúan egyben hagyva a nagy becsben tartott idős ebet, ami okozott is némi fejtörést, főleg a fej formájának precíz lemásolásában). Anyutól begyűjtöttem némi maradék anyagot (frottír), és már alig vártam, hogy visszatérhessek barlangomba (soproni albim), és összeállíthassam a kuttyot. Az első, frottíros próbálkozás kudarcot vallott, és néhány törött tűt eredményezett, de a második nekirugaszkodásra már sikerült használható formába öntenem legújabb barátomat. Az első eb puha szövetből készült, amin könnyen észrevehetőek voltak a hibák, így kicsit igazítottam a szabásmintán. A javított minta után rögtön varrtam még kettőt, ezeket tört fehér polár anyagból. Mivel a kutyákhoz túl kemény tömőanyag a vatta, ezért más megoldást kerestem. Az egyik üzletben árulnak billerbeck márkájú poliészter golyókat, ezzel tömik a párnákat, paplanokat. Nem olcsó, de olyan pihe-puha lesz tőle a játék, hogy igazi ölelgetős házi kedvenccé vált, sőt, 30 fokon mosható is. Az első szériából való kutyust elajándékoztam kolléganőm épp betegeskedő kislányának, nagy sikere volt :-)



Gondoltam, ennek a játéknak nagy keletje lehet a gyerkőcök körében (majd megörökítem Krisztát, ahogy ölelgeti a kutyákat, bizonyítva, hogy a felnőtt gyerekek körében is sikeres a produktum), beszereztem több méter plüss és polár anyagot és sorozatgyártásba kezdtem. Az anyagokat Szombathelyen, a second hand méteráru boltban vettem, így nem került olyan sokba. Orrát, szemét és száját hímzőfonállal hímzem ki, így gyerekbiztos.

Mára egész kutyafalkám lett. Ami fontos, hogy nem hullajtja a szőrét, nem harap, sőt, kifejezetten barátságos, ölelgetni való barát :-)

Elindult a Meska boltom. Bálint már el is kelt, de rendelést felveszek! Nézzetek be többször, bővül majd a kínálat! ;-)

7 megjegyzés:

  1. jahhhajjj... cukiság... :D
    gratula, tesó! ;)

    VálaszTörlés
  2. durván jók! jaja, csupa cukiság. ügyes vagy! kezetráz! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ügyes vagy! Annyira szeretem az ilyen állatkákat. Itthon már tetemes állatcsorda van :D
    Ennek ellenére ne csodálkozz, ha egyszer meglátsz a vásárlóid közt. :) Gratulálok!!!

    VálaszTörlés
  4. Ezek annyira jóóóóók:) Barna nincs? Csak egy kis Kovácsos-vizslás hatás miatt:P:)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm! Köszönöm! bármikor lehet vásárolni ;-)
    Atom! Van vizsla színű, csak azt nem tettem fel :-) sőt, vizsla színű foltos is van.
    bármeddig variálható! ;-)

    VálaszTörlés
  6. Ezek nagyon édesek. ZSezse biztos összenyálazná pillanatok alatt. :)

    VálaszTörlés